22 Mart 2014 Cumartesi

Strocom ürünümüz ile alakalı geniş bilgi.

Yalıtım ve önemi 
                Küresel ısınmanın etkisiyle mevsimlerin değiştiği, hayatın zorlaştığı, enerji kaynaklarının hızla tükendiği ve enerji maliyetlerinin de aynı hızla arttığı çağımızda, ısı yalıtımı hem ekonomik hem de ekolojik bir yatırım olarak gittikçe önem kazanıyor.
                Türkiye, geçen yıl  45 milyar dolar enerji faturası ödedi. Bunun 12 milyar doları konutların ısınmasına gitti. Isı yalıtımlı bir konutta ortalama yüzde 50 ile 60 arasında tasarruf sağlanıyor.
                Yüzde 90’ı yalıtımsız olan ülkemizdeki binalar eğer yalıtımlı olsaydı, yapılan hesaplamalara göre enerji faturamız her yıl için yaklaşık 7.5 milyar dolar azalacaktı.

Strocom nedir ?
                Strocom,    Delle    Dekor’un    piyasada bulunan lüx dış cephe kaplama sistemlerine alternatif olarak geliştirdiği,  XPS ile yalıtım, geniş renk ve desenli kaplama folyo çeşitleri  ile  lüks dekorasyonu  bir  arada sunan  ileri teknoloji bir üründür.
                Strocom duvar panelleri yalıtım malzemesi polistren ve U.V ışınlarına dayanıklı dış cephe
folyosundan oluşmaktadır.

Strocom ne sağlar ?
                Strocom   ürünleri,  kaplama  ve  yalıtımın tek bir adımda, tek bir malzemeyle, kolaylıkla yapılmasını   sağlar ;   dolayısıyla  uygulama sürelerini  de kısaltır.
                Strocom   ürünleri,   CNC   makinalarında kolayca  işlenebilen  en  pratik  cephe  ürünü olma özelliğini de taşıdığından sınırsız tasarım imkanı sunmaktadır.

Strocom nelerden oluşur ?
Strocom 3 temel bileşene sahiptir ;
1.            Polistren yalıtım malzemesi 
                Polistren malzeme, yapıların ş cephelerinde ısı yalıtımını sağlamak için kullanılır ve ısı katsayısı yüksektir  (0,035W/mK). Polistren malzemenin  % 60’a  varan  enerji  tasarrufu sağladığı bilinmektedir. CNC makinalarında farklı formlarda şekillendirilen polistren malzeme yapılara
estetik bir görünüm sunmaktadır. 
2.            Poliüretan esaslı özel formulasyon reçine
                Bu reçine folyo ile XPS malzemenin tutunmasında kullanılan ve yüksek sıcaklık dayanımı olan özel formulasyon bir reçinedir. 
3.            U.V dayanımlı dış cephe folyosu
                Yüzeyde bulunan PVC folyo güneş ışıklarına son derece dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Geniş renk ve desen çeşidi ile cephelere özgün tasarımlar sanmaktadır.

 Folyo özellikleri
             
   Ürünlerimizin yüzeyinde Renolit firmasının folyoları kullanılmakta olup toplam kalınlığı 180 μm olan çok katmanlı bir folyodur. En üst tabaka poli-viniliden florid (PVDf), ikinci tabaka şeffaf PMMa, baz folyo ise renkli polimetil metakrilat (PMMa) dan oluşmaktadır.                       

Kullanım alanları
•             Dış cephe uygulamaları              
•             İç mekan uygulamaları
•             Oteller ve villalar
•             Cafe ve restaurantlar
•             Stand uygulamaları
•             Lokal uygulamaları
•             Mağaza showromları
•             Reklam sektörü

Yalıtım malzemesidir
                Strocom ürünleri ile kaplanan yapılarda polistren malzemenin üstün yalıtımı sayesinde ısı kayıpları sona ermekte ve % 60’a varan tasarruf sağlanmaktadır.  Yaşam alanları içersinde dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı mekanlar oluşturur.

Ekonomiktir
                Strocom ürünleri ile kaplanan cepheler, giydirme cephe görünümüne sahiptir. Buna rağmen uygulamada sağladığı kolaylıklar, ankraj sistemini ortadan kaldırması ve yalıtım için ayrı bir malzeme kullanımına gerek kalmaması en düşük maliyetli  giydirme cephe uygulamasından yaklaşık %40 oranında daha ekonomik olma özelliğini beraberinde getirmiştir.

Uygulaması kolaydır
                Bilinen tüm cephe uygulamalarında yalıtım ve dekorasyon için ayrı ayrı malzemeler satın
alınması gerekmektedir. 
                Lüks cephe malzemelerinde sistemin montajı için ankraj, profil ve yalıtım için ayrıca ürün kullanılması gerekmektedir.
                Klasik mantolama sistemlerinde ise file, sıva ve boyama işlemleri uygulama zamanını uzatmakta ve sistem atmosferik şartlara uyum sağlayamadığından dekorasyon görevini yerine
getirememektedir.  Strocom ürünleri yalıtım ve dekorasyonu bünyesinde bulundurmakta ve direk cepheye monte edilerek iş sonlandırılmaktadır. Klasik mantolama sistemlerine nispeten en az 3 kat daha hızlı uygulanmaktadır.

Tasarıma açıktır
               
Çok farklı ebatlarda üretilebilen, CNC makinalarında kolayca işlenebilen Strocom ürünleri en pratik cephe malzemesi olma özelliğini de taşımakta ve her türlü ebat seçenekleri sınırsız çözümler sunmaktadır.
                Lüks giydirme cephe sistemlerinde dekorasyon amaçlı kullanılan söve, kat silmesi, sütun gibi ürünlerin olmayışı strocom ürününe talebi her geçen gün arttırmaktadır.

Şık ve göz alıcıdır
                Çok farklı renk ve desen seçeneği ile her türlü beklentiye cevap veren ve zengin olanaklar sunan  strocom ürünleri tasarımı tamamlayan diğer ürünler ile en büyük çözüm ortağınızdır.
                Bu duvar panelleri, cephelere ahşabın sıcak dokusunu vermekte ve dekoratif mimari fikirler için çözüm ortağı olarak bulabileceğiniz tek üründür.

Hafiftir
                Strocom ürünleri yapısı itibarı ile hafif bir malzeme olduğundan nakliye ve uygulama işlerinde büyük kolaylık sağlar Bina cephesine m2 ye 1 kg gibi hafif bir yük bindirerek binanın gereksiz yere yük
altında yaşlanmasını önler.  Muadil cephe giydirme ürünleri ile kıyaslandığında en hafif malzeme m2ye 5 kg yük bindirmektedir.

Bakımı ve temizliği kolay
                Strocom ürünleri bakım sorunlarını ortadan kaldırıp tüketicinin ciddi katkılar sağlar. Deforme olmayan yapısı ve solmayan renkleri ile yapıları yıllarca korur. Atmosferik şartlardan dolayı kirlenen strocom ürünleri her yağmurla kendini temizler.

 Strocom Kompozit Paneller
               
Strocom kompozit cephe duvar panelleri, yalıtım ve dekorasyonu tek bir ürün halinde sunan, boya gerektirmeyen, hazır, pratik uygulamalı yeni bir üründür.
                Bu paneller, cephelere ahşabın sıcak dokusunu vermekte ve dekoratif mimari fikirler için çözüm ortağınız olmaktadır.
                Çok farklı ebatlarda üretilebilen, CNC makinalarında kolayca işlenebilen en pratik cephe malzemesi olma özelliğini de taşımaktadır.
                U.V ışınlarına dayanıklı, B1 sınıfında, lokal uygulanabilme özelliğine sahip, geniş renk ve desen çeşidi ile cephelere hareket kazandıran Strocom ürünleri bütün bu üstün özellikleri ile sınırsız tasarım imkanı sunmaktadır.






Strocom Sütunlar
                Strocom sütunları ile karkas ve boya maliyetlerini sıfırlayarak ekonomik fiyat, geniş renk ve desen seçeneği ile sınırsız ve şık bir tasarım, tek işlemle uygulamayı bitirme kolaylığı ve daha birçok avantaja sahipsiniz. Her panelin başlangıç ve bitiş kısımlarına dekoratif amaçlı aynalar veya elkametler kullanılmaktadır. Bu aynalar ürünlerin ek yerlerini gizlemekte ve uygulamayı kolaylaştırmaktadır. Ürün montajında toz grubu veya poliüretan köpük yapıştırıcılar kullanılmaktadır.


Strocom Uygulama Yöntemi
                1-Öncelikle uygulama yapılacak duvarın düzgünlüğü kontrol edilmelidir. Yüzey düzgün değilse önerildiği üzere merkezleri mastar ile dönülmemiş anolu “kaba sıva” yeterli olacaktır. Yüzeyin 2 cm’den az zemin bozukluğu olduğu durumlarda ise ürün direk olarak uygulanabilecektir.
                2-Strocom montajına başlanacak duvarın alt kotundan seçilen bir noktaya terazide mastar bağlanarak
başlanmalıdır.
                3-Daha sonra çimento bazlı yapıştırıcı Strocom arkasına taraklama yöntemiyle vurulur.  Plakanın arka yüzü kuru ve tozsuz olmalıdır. Strocom ürünleriniz mermer, alüminyum gibi düz yüzeylere montajında
foamboard yapıştırıcıların kullanılması uygundur.
                4-Strocom Plakaları sıkıştırılma esnasında lamba-zıvanalar ve biniler birbiri üzerine simetrik olarak oturtulmalıdır. Bu işlem uygulamanın yapıldığı duvar boyunca tamamlanır. Bu ilk sıranın bitirilmesini takiben ikinci sıra aynı şekilde yapılmaya başlanmalıdır. Yüksekliği 15 metreyi geçen yapılarda ürünler üstte bulunan biniyerlerinden matkapla delinerek 2 adet T dubeli üstten çakılması uygundur.
                5-Strocom’ın proje gereği standart ebattan farklı ölçülerde kullanılması gereken durumlarda, yerinde kesilerek kullanılabilir.
                6.   Yukarıda sözü edilen işlemler sürekli tekrar edilerek genel montaj tamamlandıktan sonra ürünler arasında arasında kendiliğinden oluşan derzlere dış ortama uygun, istenilen renkte, poliüretan mastik dolgusu verilerek montaj tamamlanır.
                Strocom kompozit panelleri dikeyde lamba-zıvana sistemli üretilmektedir. Basitçe birbiri üzerine  simetrik olarak oturur. Bu sayede plakaların yerlerinde zamanla çatlama meydana gelmez ve cephede ısı köprüleri (ısı kayıpları) oluşmaz.
                Panellerin yatay kesitlerinde oluşan  derzlere dış ortama uygun, poliüretan mastik dolgusu kullanılmaktadır. Bu dolgular cepheye  görsel derinlik vererek profilli giydirme cephe görünümü elde edilmesini sağlar.

                Strocom ürünlerinde köşeler için ayrıyetten bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Duvar Panellerin arka yüzeyine özel aparatla 45 derece açı verilerek dönüş tek parça halinde tamamlanır.


Daha detaylı bilgi için tıklayın...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder